Hypnotherapie

Waarom hypnotherapie?

Hypnotherapie gaat ervan uit dat ieder mens een schat aan herinneringen en ervaring in zijn geheugen heeft opgeslagen. Die herinneringen en ervaringen zitten soms diep weg gestopt en je bent je er niet eens altijd van bewust. Je kunt in je volwassen leven nog steeds spanning voelen of op een bepaalde manier reageren door gebeurtenissen die je jaren geleden hebt meegemaakt.

En het mooie is dat datzelfde geheugen ook alle vaardigheden bevat om uit de problemen te komen. We noemen dat de hulpbronnen die ieder mens in zich heeft.

Een hypnotherapeut kan je helpen om in trance te gaan en te leren om van je hulpbronnen gebruik te gaan maken.

Onderwerpen hypnotherapie

Hypnotherapie heeft zijn effect bewezen in onder andere:

Client

Hoe gaat hypnotherapie?

In hypnotherapie wordt naast gesprekken ook gebruik gemaakt van trance. Die trance wordt bereikt door een combinatie van ontspanning en geconcentreerde aandacht. Het doel van deze trance is om bij jouw eigen, onbewuste, kwaliteiten te komen en die te leren gebruiken. Dit kan iemand helpen om op een veel prettigere manier in het leven te staan.

Dit is dus totaal anders dan bijvoorbeeld toneelhypnose, waarbij de hypnotiseur probeert om mensen onbewust allerlei zaken te laten doen die voor een mooie show zorgen.

Bij hypnotherapie weet je als cliënt na afloop precies waar je mee bezig bent geweest. Het gaat er immers om dat je in de trance ontdekt wat jou kan helpen om je doel te bereiken.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur.