Wie ben ik?

Maria Dekker

Mijn naam is Maria Dekker en ik ben in 1956 in Amsterdam geboren.

Na mijn lerarenopleiding heb ik met veel plezier gewerkt in het onderwijs. Daar ontdekte ik dat een van de leukste aspecten van mijn werk de begeleiding van leerlingen was. Met een opleiding tot (ortho)pedagoog heb ik mij daar verder op toegelegd. En zo heb ik in de loop van de jaren heel veel leerlingen in begeleiding gehad die het moeilijk hadden door hun stoornis of door een zware thuissituatie.

Het is fantastisch om te zien hoe zij groeiden en hun eigen talenten ontdekten. Voor iedere leerling gebeurde dat op een heel eigen manier. En toch hadden ze één ding gemeenschappelijk: je zag hun energie en levenslust toenemen naarmate ze meer vertrouwen in zichzelf kregen.

Iets vergelijkbaars zag ik gebeuren toen ik vanuit Slachtofferhulp mensen begeleidde na schokkende, vaak traumatische, gebeurtenissen. Vanuit een heel diep dal konden mensen stapje voor stapje weer de kracht in zichzelf ontdekken. Zo kwamen ze weer met plezier in het leven te staan.

Deze enorme kracht die mensen in zich hebben, fascineerde mij zo dat ik opleidingen ben gaan volgen voor coaching, NLP en erkend hypnotherapeut. Op het gebied van hypnose ben ik ook een erkend trainer (American Board of Hypnotherapy), waardoor ik mensen kan leren om hypnosetechieken op zichzelf toe te passen.
Daarnaast heb ik nog vele cursussen en trainingen gedaan op het gebied van begeleiding en therapie. Zo kan ik mensen helpen op een manier die bij die persoon past en die voor die persoon het krachtigst werkt.
Ik vind het fantastisch om mensen de kracht in zichzelf terug te laten vinden, zodat ze prettiger, energieker en met meer zelfvertrouwen in het leven staan.